Piri piri kip met druiven!

Al een week heb ik zo’n zin in kip, maar ik weiger het bij de supermarkt te halen. Het is daar taai en smaakloos. Haal dus het liefst een mais kippetje bij de poelier!

Zo gezegd zo gedaan.

Een mais kippetje voor overmorgen! En iets snels voor vanavond.

Aglio picante een kruid wat ik koop bij de kruidenbaron het is een mengsel van peterselie chili knoflook zout en basilicum! Hier heb ik gemalen komijn gestoten venkel bij gedaan. ( gestoten in een vijzel, stöt op z’n Zweeds sorry)

4 kipkoteltjes

2 eetlepels Aglio picante

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gestoten venkel

1 dl rode wijn

1 dl taggiasca olijven

200 gram rode druiven

Wrijf de koteletjes in met de kruiden. Giet de dl rode wijn erover. Laat uurtje staan.

Leg er nu de olijven en de druiven op.

Zet de oven op 200 en zet de kip koteletjes in de oven.

Snij nu de zoeten aardappels in partjes. Leg in een schaal sprenkel er olijfolie op peper en finger zout van Maldon

Zet deze nu ook in de oven.

Haal kip na 35 min uit de oven, zet de oven nog 5 min op grill stand. Serveer op een bord. Maak van het sap met 1 theelepel mais het sausje wat dikker in een steelpannetje.

Leg spinazie en kip op het bord, doe daar wat saus over.

Serveer met zoete aardappel frietjes en wat granaat appel.

Het was echt super lekker.

Eet smakelijk.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: