Polenta Pizza

Alweer een tijdje geleden, ik heb wel gekookt hoor maar dat grijze weer en de Corona crisis zorgt niet echt voor uitspattingen. Jahaha het is weer voorjaar. Ik zeg niet dat ik heel veel last heb gehad van de Corona maar alle impulsen om me heen hebben iets meer voeding nodig.

Deze Polenta pizza met vers gebakken tonijn is voedzaam en ook mager.

Dit maakte ik al toen ik mijn lunch restaurant in Zweden nog had. In Zweden eten ze tussen de middag warm en ik maakte dan een buffet met allemaal lekkers erop.

En voor de gene met gluten allergie is dit super lekkere in de plaats van Pizza!

Nodig:

1,5 dl polenta

4 dl water met 1/3 bouillon blokje

En wat Italiaanse kruiden.

Kook dit in een pannetje gaar en stabiel.

Doe het in een oven schotel en maak het plat.

Nodig:

4 champignons

Beetje Boursin

2 tomaten

6 cm aubergine in blokjes

6 cm courgettes in blokjes

2 teentjes knoflook

1 klein rood uitje

Klein stukje vieux pane gewassen korstkaas

Leg de in plakjes gesneden champignons op de polenta, leg er 4 theelepels Boursin op.

Leg er plakjes tomaat op.

Snij de courgettes en de aubergine in blokjes en bak deze half gaar in wat olijfolie, samen met de gehakte knoflook.

Leg de groente op de tomaten en decoreer met uien ringen en de kaas. De oven had je al aangezet op 220 graden.

Doe nu de oven schaal ca 15 min in de oven.

Wacht 10 min. Bak dan de Tonijn even rond om snel bruin.

Maar zorg dat de binnenkant nog rauw is.

Haal ovenschotel uit de oven en serveer het op twee borden.

Lekker is om wat wasabi door de soja te roeren. Finishing taste.😀😀

Je ziet het ziet er heerlijk uit.

Drink er een glaasje sake bij als je daar van houd. Ja ik weet het vloekt naast pizza. Maar geloof me de smaken samen zijn heerlijk.

Echt multi culti!

Eet lekker.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: