Citroen kip

Oooooo wat kan je toch veel lekkers maken. Zoals bijvoorbeeld kip gekookt in citroen, jeetje wat hebben we toen zitten smullen.

Citroen kip vindt je terug in vele keukens, Spaans Marokkaans of Italiaans je kan het zo gek niet bedenken of een land heeft een Citroen kip. Dat is nou ook wat ik zo leuk vind aan de wereld keuken. En oooo wat zijn we toch patriottisch. Iets komt uit dat land waar je het voor het eerst geproefd hebt. En dan… Ja dan ineens ondervind je dat een Zeeuwse bolus best wel op een kaneelbroodje lijkt. En gehakt ballen (Zweedse gehakt ballen) wel nee. Spaanse Mexicaanse etc. etc. Ik blijf het leuk vinden om keukens met elkaar te combineren maar vooral smaken zijn voor mij belangrijk.

Iemand kwam in m’n bakkerij en zei dat ze daar en daar zulke overheerlijke Citroen kip hadden maar dat hij bijna altijd uitverkocht is. En ja hoor ook toen ik hem wel eens wilde proeven! Maar mijn smaakpapillen waren wakker geschut, nou dan kruip ik gewoon lekker zelf achter de blauwe vlammen. Ja ja absurt maar wij hebben nog steeds een gasstel!!!🔥🔥🔥

Dus ik bij mijn nieuwe lievelingsslager Stijlslager op de Goudsbloemlaan

Lekker wat mooie kipdijtjes gekocht.

Nodig:

500 gram kipdijfile

2 prei

2 sereh

2 citroenen

10 kleine aardappels

Klein pakje kokosmelk

Broccoli

Snij de kip in stukjes en bak deze in de olie aan weerskanten bruin.

Doe er de zest en gesneden citroen bij, zo ook de hele gewassen aardappels.

Bak dit tot het een beetje gaar is. Doe er nu de kokos melk bij en wat water.

Snij de prei en de sereh en voeg dit toe aan het stoofpotje. Ik was weer eens lekker lui dus had de aardappels mee gekookt. Dit gaat echt prima.😀

En ik was zo lui dat ik de broccoli boven op de stoof mee heb laten garen. Het word een soort een pans gerecht!

Serveer het in een diep bord nadat je het hebt afgeproefd met zout en peper.

Hmmmm dat was lekker😋

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: