Gino’s tuinbonen met witlof

Gino een Italiaanse vriend is een meester in de keuken. Toen ik hem ging vragen om me 1 dag per week te komen helpen in de bakkerij. Kreeg ik dit heerlijk gerecht voor geschoteld en heb zitten genieten. Hij zei het is maar een simpel gerecht, maar in simpelheid schuilt een meester.

De volgende dag is hij gelijk bij mij in de bakkerij begonnen. Hij heeft het broodbakken enorm snel op gepakt en bakt de ⭐️⭐️ nu al van de hemel!

Ook heeft hij zijn Peperongino geïmplementeerd een heet sausje uit Italië wat je tegenwoordig dus ook bij Carla’s vind. Let op de naam Gino!😀

Tuinbonen (gedroogd)

Koop gedroogde tuinbonen bij de toko, je hebt ze gespleten maar ook heel. Heel is nog best een werkje deze moet je namelijk eerst weken en dan ontvliezen.

Nodig:

500 gram tuinbonen

1 rood uitje

4 teentjes knoflook

Olijfolie

Parmezaanse kaas

1 dl rodewijn

Witlof

Italiaanse kruiden dat kan vers of gedroogd!

Begin met het wellen van de tuinbonen, zet ze in rijkelijk koud water over één nacht. Kook ze dan langzaam en voorzichtig gaar. Als je hele hebt moet je ze heel even koken en dan ontvliezen. Dat doe je door ze een klein sneetje te geven met een scherp mes, en ze daarna uit het vliesje knijpt. Kook verder tot ze helemaal zacht zijn.

Witlof

Snij de witlof door 4 en leg op een bakplaat sprenkel er olijfolie over en een beetje Mirin. Zout en peper. Zet in oven en laat ze roosteren ca 40 min op 160 graden.

Hak het rode uitje en de knoflook.

Neem een hapjespan en bak daar in wat olijfolie de ui, knoflook en de kruiden.

Doe er nu de bonen bij!

Roer het door elkaar de tuinbonen zijn nu bijna allemaal gaar.

Neem een staafmixer en maak er puree van, indien het te droog word voeg wat olijfolie toe.

Zo nu staan de witlofjes in de oven en de puree is klaar.

Zelf had ik nog wat wildzwijn medallion die ik in de roomboter heb gebakken.

Neem nu de witlof uit de oven en rasp wat Parmezaanse kaas

Doe een klein scheutje rode wijn bij de overgebleven boter na het bakken van het vlees en kruid het met wat peper en zout.

Maak nu je gerecht mooi op en strooi er wat kaas over serveer het met een glaasje rode wijn.

Niet exact zoals bij Gino maar echt heel erg lekker.

Eet smakelijk

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: