Er moet elke avond gekookt worden.

Omdat we net terug van vakantie zijn en er veel opgestart moet worden. M’n bakkerij, en m’n koelkast. Had ik niet heel veel tijd, maar ook met de slanke lijn moest ik rekening houden. Zo’n vakantie zorgt weer voor de nodige kilootjes extra. Ik wilde witlof met ham en kaas maken maar hoe doe je dat nou magerder dan anders?

4 dunne struikjes witlof

8 plakjes ham

100 gram polenta

200 water

50 gram geraspte parmezaan

2 eieren

Zout peper om mee af te smaken.

Snij de witlof door midden en leg deze op een bakplaat. Schuif dit in de oven en laat ze roosteren op 200 graden in 30 min.

Rol ze in een plakje magere ham. En leg ze in een ovenvaste schaal.

Neem een pan en doe daar de polenta in. Roer er 200 gram water bij en kook tot een papje.

Al de pap te dik word voeg je nog wat water toe!

Als de polenta gaar is smaak je hem af met zout en peper en roert er de 2 eieren door.

Roer de helft van de parmezaan erdoor en bedek de witlof met een deken van polenta.

Strooi de laatste parmezaan er over.

De oven staat nog aan dus zet hem even in de oven. Laat de parmezaan licht smelten en serveer met een paar plakjes komkommer.

Je kan er natuurlijk ook een salade naast maken. Maar helaas was mijn koelkast niet heel erg gevult, het ziet er niet heel geweldig uit maar het was super lekker. Eerder heb ik al verteld dat ik de schoonmaker van de koelkast ben. Zo voelde het om vandaag te koken. Langzaam word mijn koelkast weer gevuld.

Eet smakelijk dit is een manier om toch een heerlijk maar mager gerecht te maken!

@carlassmaak

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: