Gevoel van Italië

Vorig jaar was ik samen met een vriend op bezoek bij Cathy Pauwels, zij zat paar maanden in Italië en is een hele goeie risotto kok. Ze doet hem langzaam roeren beetje bouillon erbij roeren en ga zo maar door. Zij heeft geduld!

Ik daar in tegen wil dingen snel doen, gooi alles in de pan en laat het daarna langzaam garen, iets voor het einde de groente erin en voilâ!!

Gisteravond wilde ik een Cathy doen, de tijd nemen.

Risotto met prei & venkel

150 gram risotto rijst

1 dl noilly prat

1 venkel

20 cm prei

2 zongedroogde tomaatjes

1 eetlepel Italiaanse kruiden

40 gram boter

5 dl bouillon ( groente of kip)

2 teentjes knoflook

2 Salie citroen worstje

10 champignons

Klein beetje peterselie

Geraspte kaas

Snij prei, hak venkel en knoflook in kleine stukjes.

Bak deze in de boter glazig, doe risotto en tomaat met Italiaanse kruiden erbij. Roer even.

Doe nu de helft van de noilly prat erbij en roer. Het vuur mag niet te hoog staan.

Doe beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij. Ff laten pruttelen en dan weer Etc.Etc.

Geduld!

In ca 18 min kook je zo de risotto al dente. Bak in een pannetje ernaast de worstjes gaar en dr gesneden champignons en wat peterselie bruin.

Leg eerst wat rucola in een diep bord daarna de risotto het worstje en de champignons. Geraspte kaas erover en eet smakelijk🥳

Ik moet heel eerlijk zeggen, het was verrukkelijk.

Salie Citroen worst van het oude ambacht.

De worst kan je kopen bij de biologische slager het oude ambacht in de Rijnkenstraat Den Haag

Vandaag ga ik weer paar uur bakken in mijn bakkerij.

Van de week bij mijn zoon Didrik gebakken hij werkt bij Broodnodig in Utrecht en hij heeft ook iets meer geduld dan ik.

Dus ik ga ook even op zijn manier werken gewoon omdat ik het leuk vind.

Zaterdag zijn we weer open van 9-13 en hebben naast ons assortiment van kaneel broodjes ook citroen maanzaad cake en sinaasappel cake.

Ik ben benieuwd dus kom Zaterdag proeven.

@carlassmaak

Je vind ons op de Hellingweg 220

Carla

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: