Witlofsalade

Nu ik zo druk ben met m’n nieuwe uit de hand gelopen hobby, komt er van koken niet zo heel veel. Toch moet er gegeten worden.

Dus wat had ik nog in huis, paar stronken witlof wat eieren. Verse oregano beetje Skyr mosterd olijfolie frambozen azijn en een appeltje.

Snij de bitteren delen uit de witlof, kook wat eitjes. Snij de witlof fijn.

Maak een vinaigrette: 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel frambozen azijn, 1/2 theelepel honing en de verse oregano. Roer dit door elkaar.

Snij nu het appeltje in klein blokjes en leg deze ook in de schaal, neem een flinke eetlepel Skyr en een theelepel mosterd. Smaak af met zout en peper. Doe er nu de witlof bij en de in blokjes gesneden ei.

Vlees vind ik lekker maar dan moet het wel mooi en goed vlees zijn. Ik heb dried aged beef gekocht en ingesmeerd met beetje knoflook en African rub!

Even pan heet maken en daar roomboter in laten smelten en bak de beef aan weerskanten lekker bruin.

Om het makkelijk te maken heb ik bij de deli huisgemaakte bearnaise gekocht deze is kwa smaak erg lekker.

Die African rub is echt aan te raden. Super exotische smaken. Ook heerlijk om te gebruiken op vlees als je gaat BBQen!

Eet smakelijk!

Ik beloof dat ik snel weer iets ga koken en dan kom ik bij jullie terug. Het is namelijk toch wel weer iets drukker dan ik had gedacht, maar wel heel leuk. Mijn behoefte om leuke dingen te doen is weer in balans. Ook vind ik de uitdaging om mooi brood te bakken heel erg leuk. Dus als je het nog niet wist ik heb op zaterdag een bakkerijtje geopend.

Hier kan je dus de super lekker kaneel en cardemom broodjes kopen en mijn brood. Dus wees van💙💛💙💛💙 welkom!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: