Kabeljauwhaas

Grappig vroeger kocht je gewoon kabeljauw, maar tegenwoordig koop je het dikkere gedeelte als haas. Duurder en dikker maar o zo lekker. 😜 Als je hem niet te lang kookt blijven de lamellen nog mooi behouden.

Meestal bedenk ik nog een lekker sausje bij de vis. Maar al die extra coronakilootjes moeten er van af! Daarom houden we het vandaag simpel en wat is er nou mooier dan een prachtige pure smaak

Wat heb je nodig: 4 personen

800 gram kabeljauwhaas

1 citroen

Pond sperziebonen

Spitskool

Hazelnoten of gemengde noten

20 gram roomboter

Hak de noten fijn!

Kook de spitskool 5 min in ruim kokend ligt gezouten water. Giet af en laat spitskool uitlekken. Maak de sperziebonen schoon en zet deze op je kan het water gebruiken van de spitskool!

Zet de oven op 200 graden.

Smelt de boter en giet deze over de parten spitskool en doe er nu de gehakte noten op.

Leg de kabeljauwhaas op bakpapier en doe er wat zout en peper naar smaak overheen. Snij 4 plakjes citroen en knijp de kontjes van de citroen over de vis uit. Zet nu vis en kool in de oven. Laat het 12 tot 14 bakken niet langer want dan word de vis te gaar. Haal vis eruit en laat kool nog even staan.

Serveer de beetgare sperziebonen op een bord met de vis en de kool.

We hadden het er nog over dat je vroeger kleingesneden en gestoomd Spitskool kreeg met een hollandaise met nootmuskaat. Dit kan ook heel lekker zijn maar zoals ik hem vandaag heb gemaakt lijkt me toch gezonder.

We hadden ook een voorgerechtje toevallig had ik vandaag bezoek van Mai nGuyen van het kookboek Anan zij had over heerlijke dumplings bij zich. Zo lekker heb ik ze nog nooit gegeten. We hebben er enorm van genoten dank je wel. Mai

Dumplings uit Anan kookboek.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: