Kardemom banaanencake

Een heerlijke ronde cake waar je ook nog je oude bananen in kwijt kan.

In deze Corona tijd moet ik mijzelf bezig houden. En zoals jullie allen weten vind ik bakken erg leuk. Ook zonder mijn gezellige winkeltje in Utrecht vind ik bakken nog steeds fijn. Maar om alles nou zelf op te eten! Tot het grote plezier van mijn buren bak ik dus nog al eens wat.

Ik krijg dan lieve appjes terug en dat stimuleert me dan weer.

De kardemom cake is een Zweedse klassieker!

Nodig:

100 gram boter

200 gram suiker

2 eetlepels grove kardemom

2 eieren

2 theelepels bakpoeder

500 gram meel

3 oude bananen

3 eetlepels parel suiker

2,5 dl melk

Meng het deeg met een handmixer of in de Ankarum assistent. Begin met boter en suiker, doe kardemom erbij de 2 eieren en 2,5 dl melk.

Weeg 500 gram meel doe daar 2 theelepels bakpoeder in. Schil 2 bananen en meng dit alles tot een smeuïg geheel. Doe in ronde vorm ca 24 cm. Ik doe altijd wat papier in de vorm.

Snij de laatste banaan door midden en leg deze op de boven kant, strooi er nog wat cardamom op en de parel suiker. Bakken in 40 min op 175 graden check altijd eerst met een bak pin of hij in het midden gaar is. Laat afkoelen op een rooster!

Je kan als je dat lekker vind nog een rijpe banaan prakken door wat creme fraise en serveer!

Nu smullen maar.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: