Gnocchi met kruiden.

Ik ben in Australië en kook om de dag, Holly Davis is een super goeie kok en heeft ook een kookboek geschreven. Ferment

Zij is erg thuis in de Japanse maar ook Chinese keuken, van de week voor het eerst Chinees master stock chicken gegeten. Dat was een ware beleving. Check her on @hollydaviswholefood wanneer ik weer thuis ben ga ik dit zeker voor jullie maken.

In haar boek vind je heerlijke recepten om goed voor jezelf te zorgen. Nu was het mijn beurt om iets lekkers voor haar te koken. En dit recept. Kan ik uit m’n hooft. 😂😂

Nodig:

250 gram Ricotta

75 gram parmezaan

1 ei

40 gram bloem

50 gram vers gehakte kruiden

10 gram zeezout

Kleine courgette

Biefstuk

Ijsbergsla

Klein tomaatje

Basilicum, thijm, rosmarijn en salie.

Hak de kruiden fijn en doe alle ingrediënten in een schaal. Meng dit tot een deeg.

Maak hier balletjes van zoals op de foto.

Zet een pan met ruim kokend water op. Kook daar eerst de in staafjes gesneden courgette. Haal deze eruit als ze geblancheerd zijn. Leg even in een schone theedoek. Doe nu de Gnocchi in het water en bak ondertussen een biefstukje lekker bruin.

Als de Gnocchi naar boven drijft zijn ze klaar.

Doe water gesmolten boter over de balletje en serveer met wat sla en tomaat. Dit gaat allemaal best snel dus hou je timing in de gaten!

Voor nu is dit het even eet smakelijk en tot in rustigere tijden. Blijf gezond!

😘 Carla

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Dank carla dat je ons vanuit Australië toch weer iets heerlijks voorschotelt. Sterkte zo ver weg van je (kook)vrienden.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: