Verjaardags taart

Gisteren vierde ik mijn verjaardag in pre met de buufladys. Het was een gezellige boel en de taart die ik ooit in Zweden🇸🇪 heb geleerd en waar vele van mijn vrienden altijd van genieten, ga ik met jullie delen. Van Ingerstårta heb ik hem nu gedoopt tot Carla’s tårta

Carla’s tårta
Foto Karen Persson

Carla’s Tårta

5 eieren splitsen

3,5 dl suiker

2 citroenen schil en sap

75 gram boter

Ca 5 dl slagroom.

Zet oven op 250 graden.

Foto Karen Persson

Klop het eiwit stijf, doe er beetje bij beetje 2,5 dl suiker bij. Zet in de warme oven en doe hem uit.

Niet meer open maken, tot hij koud is.

Doe eigeel met sap rasp en 1 dl suiker in steelpan roer en blijf roeren op het fornuis tot dat het een dikke vla word!

Haal van vuur en doe er dan de boter bij, roer en laat afkoelen.

Als de merengue klaar is doe er de lemoncurd op en daarna geklopte slagroom zonder suiker, decoreer met bessen, frambozen of aardbeien.

Je kan hem ook in meerdere lagen, dan doe je de bodem 2 x

Makkelijk is om de taart te gaan maken voor je naar bed gaat!

Natuurlijk mochten ze ook de Smörgåstårta en de kaneel en kardemombollen proeven.

Foto Cathy Pauwels

Het werd een gezellige proeverij en een top promotie voor m’n Buns. Nelleke nam er zelf een aantal bevroren mee om thuis uit te proberen.

Foto Karen Persson

Ik vind het zo enorm leuk dat ik mijn Zweedse tradities mag delen en dat ze zo ontzettend leuk ontvangen worden.

Foto Karen Persson

Een Smörgåstårta kan je bij mij bestellen vanaf 8 personen. Stuur me dan een mail voor een offerte. De smörgåstårta kan in vele verschillende smaken.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: