Zuurkoolstamp met zalm.

Gisteren was weer zo’n gure dag, de vind suisde de hele dag om het huis, en ging je de deur uit werd je bijna omver gewaaid! Een echte dag voor zuurkoolstamp. En jullie die me kennen weten dat dat geen gewoon stampje word.

Ik had zin in iets pittigs!

Nodig:

Zuurkool

4 moten verse zalm

1 paprika

6 teentjes knoflook

Spaanspepertje

Champignons

1 appel

6 tomaten

1 kilo aardappels

1 theelepel kaneel

1 theelepel kerry

1 theelepel gember

Begin met het schillen van de aardappels, en kook deze gaar.

Leg de zalm moten in een ovenvaste schaal, marineer met wat ketjap en wat thaichili.

Snij ui in partjes, paprika in reepjes en de appel in blokjes. Snij de tomaten in partjes en de Spaanse peper in plakjes, deel de champignons. Bak het ui en de Spaanse peper!

Doe er nu de kruiden bij en bak deze 2 min, en doe er de overige ingrediënten bij.

Bak dit even lekker door

Zet laag en pureer de aardappel met klontje boter en klein beetje melk. Doe er de groente door, knijp de zuurkool goed uit en hussel alles door elkaar.

Zet de oven op 200 graden en bak de zalm moten in ca 15 gaar, doe de stamppot op en bord op en leg er een moot zalm op.

Het werd inderdaad een echt pittig en super lekker gerecht, bak de zalm niet te lang want dan word hij droog.

Samen met Jill en Erik hebben we genoten terwijl Dennis nog steeds bezig is om al het sand van het strand weer netjes uit te strijken na het boeren geweld🚜🚜🚜🚜 eet ze.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: