Zuurkool met kabeljauw!

Heb stamppot gerechte altijd erg lekker gevonden, nadat ik vorige week bij een vriendin zuurkool had gegeten dacht ik “ooooo wat is het toch lekker”!

Een andere vriendin Emeli heeft ooit eens zuurkool met kabeljauw gemaakt! En dat was voor mij iets nieuws, en daar ben ik natuurlijk mee aan de haal gegaan.

Ik kreeg eters en had enorm zin in vis en zuurkool!

Zo gezegd zo gedaan en de gasten vonden het ook heerlijk!

Zoals ik al eerder heb gerecht ben ik geen kok! Nee ik ruim de koel en voorraad kast op. Ik kijk wat ik heb en gooi de ingrediënten in mijn hooft en proef of het bij elkaar past.

Ik had te weinig aardappelen en heb er toen een stuk pompoen bij genomen, nu was het voldoende voor 4 personen!

Nodig:

800 gram kabeljauw haas

3 tomaten

2 puntpaprikas

8 teentjes knoflook

1 rode ui

1 bosje peterselie

6-7 aardappels

1/4 pompoen

1 kilo zuurkool

1 eetlepel kummel zaad

2 bolletjes mozzarella

Olijfolie

Snij de aardappels in stukken,zo ook de pompoen met schil en al. Doe teentjes knoflook er ook bij. Hussel in 2 eetlepels olijfolie en strooi de kummel er op en wat zout vlokken. Zet dit in 200 graden in de oven en bak in ca 40 min mooi gaar en goudbruin!

Verdeel de kilo nadat je de teentjes knoflook heb uit geknepen over de gebakken aardappel met pompoen.

Puntpaprika, ui en peterselie bak je in een koekenpan gaar.

Leg de kabeljauw op de zuurkool en schep de mix van paprika op elk stukje vis.

Kruid dit met wat zout en peper!

Snij tomaat in plakjes en doe het zelfde met de mozzarella. Verdeel dit over het paprika mengsel.

Zet alles in 200 graden 20 in de oven. En serveer dit is echt smikkelen!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: