Peperbiff met artisjok en paddestoelen.

Het is herfst en bij herfst verlang ik altijd terug naar lange wandelingen in het Zweedse bos.

Kaplaarzen aan, mand mee mes met aan de andere kant een borsteltje. En nu wat avondmaaltijden scoren of vulling voor een warm broodje.

En dat geluks gevoel dat je krijgt als je daar ineens heel veel eetbare paddestoelen ziet staan. Is zo gaaf en moeilijk te beschrijven.🍁🍄🍂🍄

Nodig

2 eekhoorntjes brood

3 teentjes knoflook

2 peper gekruide biefstukjes

1 paprika

20 blaadjes basilicum

Klontje roomboter

4 kleine artisjokken

Nadat je de biefstuk in 3 verschillende peper hebt gemarineerd, zet je een pan met ruim kokend water op! Daar kook je de Artisjokken in ca 30 min gaar.

Rasp het schil van de citroen en pers het sap uit, doe dit in een kom waar een staaf mixer in kan. Doe er 2 teentje knoflook en basilicum bij en 2 eetlepels olijfolie. Mix!

Snij de paprika en de paddestoelen in kleine stukje en bak dit gaar!

Haal dit even uit de pan en bak de biefstukjes!

Neem de artisjokken uit de pan en snij ze door midden. Leg ze op een bord .

Serveer dit heerlijke stukje vlees met de paddestoelen en de gebakken paprika, doe wat van de basilicum citroen saus over de artisjokken. En eet heel smakelijk!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: