Garnalen met gort & linzen.

Van de vriezer maak ik alleen gebruik voor een paar dingen.

Fruit, paar broodjes en restje zodat peter altijd iets te eten hebt. Ik heb ooit gelezen dat de smaak minder word als je het bevriest. Tuurlijk het blijft goed maar de smaak vind ik toch echt belangrijker!

Maar soms is het handig, zoals bijvoorbeeld met garnalen. Die ontdooien snel en ok het smaakt!😇

Vandaag heb ik een gort risotto gemaakt met linzen en kokos. Eigenlijk is het geen risotto want er zit gort in ipv rijst. Hoe noem ik dit dan? Prutje? Langzaam gegaard, of eenpans gerecht…

Nodig:

2 dl linzen

2 dl gort

12 cm prei

1 theelepel komijnzaad

3 teentjes knoflook

1 half rood uitje

8 takjes peterselie

1 eetlepel gebakken gember

1 eetlepel

1 aubergine

3 eetlepels olijfolie

Snij de prei en de knoflook en hak de peterselie klein.

Bak deze in 2 eetlepels olijfolie en de komijnzaad tot goudbruin.

Doe de in blokjes gesneden aubergine bij! En de jalepeno en gember.

Bak dit geheel tot een mooi gerecht, doe er de garnalen met vocht erbij. Het vocht heb je ook nodig voor de smaak. Doe in een andere pan de laatste eetlepel olijf olie en bak daar het uitje in wat je klein hebt gehakt.

Dan de gort, linzen en roer even. Voeg dan 5 dl water en kook dit tot al het vocht op is of zoek jezelf vooruit. Tot het smeuïg is! Doe er wat cocosvlokken door en serveer als een portie op het bord.

Rooster wat pompoen pitten in een hete pan en doe deze over het gerecht, serveer met wat rucola.

Eet ze.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: