Lekker en makkelijk!

Soms ben je een beetje druk en wil je nog steeds lekker maar ook gezond eten. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar een lekker stukje vis. Vandaag dus kabeljauw met olijven topping!

Vroeger toen ik nog in Utrecht woonde ging ik vaak woensdags naar de markt. Ik at dan erg graag een stukje gebakken kabeljauw, het mooiste vond ik dat je de partjes van de kabeljauw dan van elkaar kon schuiven. Heerlijk moment en vandaar vind ik het ook altijd erg belangrijk dat kabeljauw echt niet te gaar mag worden.

Nodig:

8 a 10 kruimige aardappels

3 teentje knoflook

3 theelepels olijfolie

1 eetlepel Thai Chili saus

2 eetlepels paneermeel

750 gram verse kabeljauw

1/2 potje taggiasca olijven

1 citroen zest & sap

1 zakje Bimi

8 cm courgette

Leg de kabeljauw in een ovenvaste schaal. Hak de olijven fijn, schil de citroen en hak het schil fijn.

Pers de citroen uit verdeel de olijven over de vis en giet het sap eroverheen.

Neem de aardappels in zijn geheel, pers de knoflook hier over en 2 theelepels olijfolie en 1 eetlepel Thai Chili saus . Hussel en strooi er wat paneermeel over. Zet in 200 graden warme oven ca 40.

Zet in de laatste 12 min de vis ook in de oven. Maar let op niet langer, anders is hij te droog.

Zet een pan met water op en kook de bimi’s bijt gaat.

Serveer en eet ze!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: