Gnocchi met Cantharellen en Salie boter

Ik dacht dat ik veel van eten wist en ook al veel wereld gerechten had geproeft. Maar toen ik voor mijn 40 een reis naar Bali kreeg heb ik voor het eerst van m’n leven gnocchi gegeten! Dit is natuurlijk helemaal niet toepasselijk daar het een Italiaans gerecht is.

Maar ik vond het zo geweldig lekker, dat ik daar veel variaties op ben gaan maken. Voor jullie die gnocchi nog niet kennen, het is een speciale pasta gemaakt met aardappel.

Maar je kan er van alles mee doen.

Eigenlijk is het grond idee het zelfde als knoedel in duitsland en in Zweden hebben ze een gevulde variant kroppkakor!

Maar je kan ze ook maken met heel veel verse kruiden en ricotta.

Kroppkakor zijn gevuld met gezouten varkensvlees en word geserveerd met lingonsylt (Zweedse vossenbessen jam) en gesmolten boter. Niets voor als je aan de lijn bent.😂

Maar ik liep langs een groente kraam en zag cantharellen, heerlijk dacht ik, en dan met huis gemaakte gnocchi.

Nodig:

200 gram cantharellen

500 gram gekookte kruimige aardappels

100 gram meel

100 gram geraspte parmezaanse

Zout peper

200 gram blokjes bacon

1 ei en 1 eigeel

20 blaadjes salie

40 gram boter

Als de aardappels gekookt zijn laat ze even afkoelen, stamp ze fijn in een kom.

Doen nu eieren meel zout & peper geraspte parmezaan erbij.

Maak dit deeg tot een bal!

Voeg meer meel toe als je er nog geen balletjes van kan draaien.

Bak de bacon goed uit en bak de cantharellen in de boter.

Zet een grote pan water op en kook daar de gnocchi in, deze drijft naar boven wanneer ze gaar zijn.

Smelt de boter in een koekenpan en bak daar de salie in.

Serveer in diep bord, eerst de gnocchi bacon cantharellen en doe daar de salieboter overheen!

En rasp er nog wat parmezaan over!

Bon appetieto !!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: