Stoofvleesch met linzen en gort!

Gisteren was het zo regenachtig dat ik enorm trek in stoofvleesch had.

Ook had ik tijd dus na m’n schilders cursus gelijk inkopen gedaan.

Nodig:

1 kilo runderlappen

1 mergpijpje

10 takjes thijm

1 winterwortel

6 teentjes knoflook

8 zongedroogde tomaatjes

1 pakje tomaat of blik

1 ui

6 stelen selderie

3 laurier

2 dl rode wijn

3 eetlepels meel

zout & peper

Leg de runderlappen op het slagers folie en bestrooi ze met peper en zout. En strooi er ook meel op.

Verwarm 30 gram boter en 2 eetlepels olijf olie in een grote braad pan. Bak de schijven wortel, het ui, de knoflook even mee.

Doe er nu de zontomaatjes, sellderie kruiden, pakje tomaat en de rode wijn bij.

Laat zo rustig paar uur sudderen!

Linzen met gort en sinaasappel! Nodig:

150 gram linzen

1 sinaasappel

70 gram gort

2 lente uitjes

Bak de lente klein gesneden lente uitjes in wat boter, doe daar de linzen bij.

Zest de sinaasappel en pers ze uit!

Doe sinaasappel sap met de zest en ca 2 dl water bij de linzen, klein schepje bouillon maak wat meer smaak.

Laat dit 10 min zachtjes koken en doe er nu de gort bij. Doe indien nodig nog wat water erbij en laat het nog 10 zacht verder garen. Na 5 min even roeren.

Serveer in diep bord.

Kook er wat spuitjes bij dan is het herfst gevoel kompleet!🍂🍁🌾

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: