Kladdkaka

Het Zweedse volk meest geliefde recept. Komen er over een half uur gasten dan maak je deze chocolade kliederige koek heel snel. Dit is zo lekker en echt om je vingers bij af te likken en SUPER lekkert!!

En ook SUPER simpel!

Nodig:

100 gram meel

200 gram boter

100 gram suiker

100 pure chocolade

30 gram mooie cacao

1/2 theelepel zout

1 theelepel vaniljsuiker

4 eieren

Zet de boter laag op het vuur en smelt daar de chocolade in.

Ik neem de chocoladeletters die nog over zijn van Sinterklaas.

Komen ze eindelijk hun doel vervullen.

Klop met een garde de eieren en de suiker luchtig tot bijna wit!

Bekleed een vorm met bakpapier jullie weten ik hou niet van afwassen dus bakpapier is perfect!

Meng de droge ingrediënten nu door het op geklopte eier mengsel!

En daarna het gesmolten boter chocolade mengsel aan het beslag toe.

Meng het goed.

Giet het nu in de bakplaat bekleden vorm en zet het in een 170 graden oven in ca 15 min. De taart moet in het midden nog beetje zacht zijn!

Als de taart is afgekoeld snij hem en serveer met klik skyr en verse bessen.

Heerlijk ook met geklopte slagroom zonder suiker!

Smullen maar.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: