Scaloppine al Lemone

Zo fijn als ik naar de Sligro mag, ik ging mijn nieuwe planeet menger op halen

Een ja als je daar zo binnen loopt blijft er van alles aan de strijkstok hangen. De zee proeven met een doosje oesters de Zeeuwse platen moeten gewoon mee naar huis.

En ik heb ochtends bij het wakker worden al zin om te beslissen wat er vanavond op tafel komt.

Vaak vraag ik Peter wat wil je eten nou toen we bij de Sligro waren wist hij het voor het eerst!!!

Van die Italiaanse citroen schnitzels dat wilde hij graag eten.

Dus:

O zei ik, daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik zoeken naar een recept en grappig is dat net zoals met gehaktballen kan je het op vele verschillende manieren maken.

Nodig:

2 kalfsschnitsel

1 citroenen

2 eetlepels meel

1 eetlepel

1 struikje broccoli

2 eetlepels olijfolie

30 gram boter en nog eens 30 gram voor door de saus.

Snij de broccoli in bloemen en kook bijt gaar.

Ik vind het op het moment heerlijk om de citroenschil dun te schillen en dan smalle ja zeer smalle reepjes te snijden.

Sla de schnitzel nog platter en strooi er zout en peper op daarna rol je hem door wat meel!

Schil de citroen met dunschiller en maak daar reepjes van en pers ze uit.

Smelt 30 gram boter en 2 eetlepels olijfolie in een pan.

Als het vet heet is, bak je de schnitzels 2 min aan iedere kant. Leg nu schnitzels op een bord.

Doe de dun gesneden citroen in de koekenpan en bak even mee.

Blus af met citroensap en roer wat maizena, bouillon tot een mooie saus, voeg de resterende 30 gram boter toe, leg vlees terug in de pan.

Serveer met Broccoli.

En zo leuk Peter heeft zitten smikkelen en ik heb een nieuw gerecht geleerd.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: