Mexicaans op z’n Carla’s

Ik heb een hele fijne en terugkerende herinnering aan Mexicaans eten. Toen mijn kinderen klein waren aten we dat altijd op vrijdag avond al kijken naar de TV.

Hele salon tafel stond vol met lekkers en we keken geamuseerd naar Fort Broyard.

Dit ritueel ontstond omdat onze leuke buurman Jörgen Gustavson bij Santa Maria ging werken als vertegenwoordiger. Zo kwam er het een en ander over de schutting wat geprobeerd moest worden.

Dank aan Jörgen en nog steeds vind ik het heerlijk.

Soms deden we het met gehakt en soms met kip, deze keer maak ik hem met stukjes kip, gebakken bonen salade quacamole en een heerlijke witlof salade.

Nodig: 6 pers.

2 creme fraise

1,3 kilo gehakt

2 zakjes taco kruiden Santa Maria

2 paprika’s

15 kleine tomaatjes

1 komkommer

1 rood uitje

Blik gebakken bonen Santa Maria

Jalapeñjo pepers

1 blik gebakken bonen

De geroosterde paprika die ik van de BBQ over had.

2 avocado

1 citroen

2 teentjes knoflook

Doe 1 avocado 2 teentjes knoflook en de op de BBQ geroosterde paprika in een kom en mix met een staafmixer.

Snij de dun geschilde citroen in reepjes.

En 1 avocado in blokjes, pers een halve citroen en doe dit nu ook in de kom er roer om. Smaak af met peper en zout.

Marineer de kip in de taco kruiden en de andere halve van de citroen.

Bak in een oven op 200 graden in 30 min gaar, laat afkoelen en snij in kleine stukjes.

Bonenschotel

Haal de bonen uit het blik en verdeel over een schaal.

Hak 1 paprika en leg dit er boven op, daarna 1 potje cremefraise en de Jalapeño en top het met wat thaichilisaus!

Snij de tomaten in 4 stukje de ui in ringen en doe in mooie schaaltjes, ook nog een schaaltje met creme fraise.

Voor de witlof salade heb je nodig:

2 witlof

30 druiven gehalveerd zonder pit

5 takjes dragon geplukt

100 gram geschaafde parmezaan

10 walnoot halfjes geroosterd

Scheutje walnoot olie

En wat balsamico azijn.

Maak de witlof schoon en snij de blaadjes lang.

Pluk de dragon en snij de druiven door, leg laag op laag, rooster de nootjes en leg deze op de salade.

Doe er wat walnoot olie over en wat balsamico.

Disfruta tu comida!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: