Linzen, sperziebonen en cajun gemarineerde biefstuk reepjes! Aubergine creme!

Altijd als ik in Antwerpen kom krijg je daar bij een geroosterde bietensalade prachtige grote niet melige linzen.

Donker van kleur en zeker 6-7 mm

Deze vond ik bij de Jumbo en dacht laat ik het weer eens proberen!

Als iemand mij tips en ideeën kan geven graag want ik vind er weinig aan. Trekt op niets zou m’n Antwerpse vriendinneke zeggen.

Trekt op niets!

Vandaag heb ik dus iets gezonds gekookt. (Ach dat doe ik volgens mij altijd.)

Lekker veel groente en wat cajunkruiden gemarineerde biefstuk reepjes.

Nodig:

200 gram biologische biefstuk

Cajun kruiden

200 gram sperziebonen

1 gele paprika

6 champignons

1 rode ui in maandjes

2 aubergine

Citroen

Olijfolie

2 eetlepels gehakte verse gember

3 teentjes knoflook gehakt

4 dadels gesneden

Koriander naar smaak

Voorbereid alles met hakken en snijden. Marineer de biefstuk reepjes met klein beetje olijfolie en cajun kruiden en zet weg. Dit kan ook dag van te voren of iig paar uur.

Snij de aubergine door midden en kerf in, besprenkel met olijfolie en zet ze in de oven. 220 graden tot helemaal gaar.

Laat iets afkoelen en haal het fruitvlees eruit en doe dit in een mixer beker.

Laat het fruitvlees even uit lekken. Mix het met een staafmixer met zout peper en pers er wat citroensap over.

Zet de sperziebonen even op tot dat ze nog steeds ardente zijn.

Bak de ui, knoflook, dadel en de gember. Doe de champignons en de paprika erbij en later ook de sperziebonen. Bak de verse koriander ook even mee.

Bak het even lekker door, neem een andere koekenpan en doe er klein scheutje olijfolie in, bak hier de biefstuk reepje ff heel snel bruin.

Serveer het gerecht en eet smakelijk.

Door de pit van de cajun kruiden en het zoet van de dadels en de koriander en gember waan je je ergens in een exotische land🤗!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: