Mittsommar!

Op deze dag word niet alleen de zomer gevierd maar ook mijn middelste zoon Bastian. ❤️

Heerlijke dag met goede en mooie herinneringen.

Gisteren alles voorbereid, en fijn staan bakken de geuren van de lekkere koekjes verspreiden zich om mij heen.

Ik heb een recept vanuit Zweden voor een super lekkere taart.

Ingerstårta

Deze taart is makkelijk en echt erg lekker.

Ingers Tårta

5 eieren splitsen

3,5 dl suiker

2 citroenen schil en sap

75 gram boter

Ca 5 dl slagroom.

Zet oven op 250 graden.

Klop het eiwit stijf, doe er beetje bij beetje 2,5 dl suiker bij. Zet in de warme oven en zet hem uit.

Niet meer open maken, tot hij koud is. Doe eigeel met sap rasp en 1 dl suiker in steelpan roer en blijf roeren op het fornuis tot dat het een dikke vla word!

Haal van vuur en doe er dan de boter bij, roer en laat afkoelen.

Als de merengue klaar is doe er de lemoncurd op en daarna geklopte slagroom zonder suiker decoreer met bessen, frambozen of aardbeien. Je kan hem ook in meerdere lagen maken, dan doe je de bodem 2 x of snijd hem met een scherp mes door midden.

Makkelijk is om de taart te gaan maken voor je naar bed gaat!

Van mij voor jullie.

Glad mittsommar!

En droom zacht over je prins!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: