Fläderblommor= Vlierbloem

Deze bloemen hebben een fantastische smaak en geur!

Dit is voor mij echt zomer en mittzomer komt steeds dichterbij dus er moeten wat voorbereidingen getroffen worden.

We wonen aan de rand van de duinen en vanuit mijn woonkamer raam zie ik de struiken lonken met deze prachtige lekker geurende bloemen. Ben dus het duinpan in geklommen met schaar en tas en heb ca 40 schelmen geplukt.

Bij thuiskomst heb ik de schelmen net onder de bloemen afgeknipt.

En anders dan anders heb ik ze onder water gezet!

Laat tot volgende dag staan of zelfs iets langer, voor een smaak die aanwezig is.

Giet de bloemen af, zet het vocht samen met citroenen op, ongeveer 1 citroen per liter sap. ( ik heb er deze keer ook gember bij gedaan) voor de lekkert!

Verwarm de sap en doe er per liter sap 1,25 kilo suiker en 20 gram citroenzuur bij tot kookpunt heeft berijkt. Roer de suiker er goed door.

Giet nu alles door een vergiet, en dan door een kaas doek.

Tap het op schone flessen en zet op een koude donkere plek.

Zoals jullie weten zijn de Scandinaviërs gek op snaps, ik weet dat ik vroeger vlierbessen jenever lekker vond. Maar je kan ook vlierbloesem snaps maken.

Ik heb 10 bloesem schelmen in de brandewijn gestopt in een mooi karaf, laat paar dagen staan en zeef het door een kaas doek.

Heerlijk ijskoud gedronken. Later zal ik jullie ook wat recepten geven voor mittzomeravond 21 juni.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: