Yvonne’s lax i apelsin med kiwi

Dit heerlijke zomerse gerecht brengt me in m’n gedachte weer terug naar de super fijne maaltijden die ik met mijn vrienden in Zweden al die jaren heb gedeeld.

Yvonne Eskilsson kan ook heerlijk koken en daar mijn zoon Didrik graag speelde met haar zoon Martin werd er ook vaak samen gegeten. Als Yvonne dit gerecht maakte vond ik het erg fijn als we mee mochten eten, Sinaasappel gemarineerde zalm geserveerd met sinaasappel tijm saus en kiwi.

Ik serveer het met de aardappeltjes gegaard in olie met knoflook en tijm. Dat recept heb ik geleerd van Elenor & Ove

Elenor & Ove waren leuke vrienden die als ze een weekendje op bezoek waren geweest je een diploma stuurde met beroem voor al de lekkere dingen die ze te eten en te drinken hadden gekregen. En een cijfer voor de gastvrijheid! GRAPPIG!

Nodig:

Een zijde van een zalm

Verse sinaasappelsap

Verse tijm

4 Kiwi

Knoflook

Verse ongeschilde krieltjes

Bouillon van Vis (ik bewaar altijd restjes vis en kook daar bouillon van die ik in blokjes invries)

Broccoli

Leg de zalmzijden op een plank en fileer plakken van ca 5 mm

Neem een schaal doe er wat sap in en tijm en stapel zo de zalmlaag voor laag. Laat marineren hoeft niet in de koelkast. Laat je het paar uur staan wel.

Neem de ongeschilde krieltjes en zet die op in klein beetje olijfolie tijm knoflook en 2 eetlepels grof zout. Zet op hoog vuur op schud paar keer en doe deksel op de hapjes pan. Laat in ca 45 min heel langzaam gaar worden.

Zet oven op 200 graden.

Verdeel de zalm nadat je de aardappels heb op gezet op een bakplaatpapier bekleedde oven plaat (ja ja daar is de luie kok weer)!Het sausje kan je ook vast maken neem de visbouillon doe daar wat sinaasappelsap bij en maak er een sausje van met wat tijm bind met maïzena en smaak af met peper en zout.

Doe vis ca 10 minuten in de oven snij de kiwi in plakken en maak het bord mooi op!

Smaklig måltid!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: