Merengue met of zonder chocolade

Toen ik in Zweden woonde kwam ik voor het eerst van mijn leven in contact met het mierzoete baksel merengue. Het werd vaak en heel veelvoudig gebruikt in toetjes en taarten.

Ik bak ze graag en vind het altijd weer een uitdaging om ze mooi en glanzend te krijgen.

Heerlijk ook omdat het gluten vrij is, en je er eigenlijk heel veel smaak ik kan verwerken. Gewoon naturel, met aardbei of noten met koffie smaak, je fantasie is je grens.

Nodig:

300 gram eiwit (tegenwoordig te koop in de supermarkt)

600 gram kristal suiker

Beetje Cacao

Doe de eiwit met de suiker in plastieken kom en mix met garde.

Doe 2 min in de magnetron en mix nog eens met de garde.

Als het de 60 graden heeft bereikt doe het dan in de kom van de Kitchenaid. Draai 5 min langzaam zodat suiker mooi smelt. Verhoog nu de snelheid. Zet oven op 120 graden.

Als hij mooi glanzend en stijf is kan je ze op een met bakpapier bekleden plaat leggen.

Doe dit met 2 lepels en trek er mooie pieken in.

Neem wat cacao en meng met suiker en eetlepel water tot dik papje. Nadat je een plaat met naturel merengue hebt gevuld, maak je er nu wat met chocolade.

Doe het chocolade papje in de kom maar roer niet teveel. Schep er nu op een volgende met bakpapier bekleden plaat mooie gemêleerde merengue’s uit.

Zet beiden platen in de oven en bak ze tot ze mooi droog zijn ca. 1,5 uur.

Leg ze op een mooie schaal en smullen maar!

En krijg je eters maak er een mooi en lekker toetje van.

Nodig:

Merengue’s

Geklopte ongezoeten slagroom

Bananen

IJs met stukjes chocolade

Breek de merengue in een mooi glas of schaaltje.

Leg wat slagroom dan wat ijs en schijfjes banaan doe er nog wat slagroom op en als kroon op je werk nog een merengue.

Laat het even staan voor je het op eet dan is het heerlijk zacht.

En nu heb je zoals ze dat in Zweden noemen een hovmästardesert of merengue sviss. = dessert van de gerand of merengue gebakje.

Gewoon super lekker, en in de zomer maak je hem met verse aardbeien.

In Zweden zouden ze zeggen.

Mums fillibaba!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: