Mama’s Prei met kip.

Moederdag was hier paar weken geleden, maar in Zweden was het afgelopen zondag. ‘Morsdag’!

Ja zo heet het, ik had een gesprek met mijn zoon over eten, hij houd ook heel erg van koken. Ik vroeg hem of hij een gerecht kon noemen wat hij het allerlekkerste vond. Dat vond hij geen makkelijke vraag want zoals hij zij, ik maak zoveel lekkers klaar. Ik vertelde hem over het gerecht van mijn moeder wat ik nog het best kon herinneren.

Bij het vertellen van de ingrediënten kreeg ik er weer zin in, vandaag heb ik het gemaakt en s’middags al begonnen want het is slowfood.

Nodig:

1,5 kilo Kip stukjes liefst met botjes.

(De smaak word dan lekkerder)

2 rode pepers

Verse gember

6 tot 8 prei

4 teentjes knoflook

Klont boter

Rijst

1 theelepel kaneel

1 eetlepel koriander

1 eetlepel curry

2 theelepels peper

3 eetlepels soja

Peterselie

Snij de toppen van de prei in ca 1 cm dikke stukjes en was deze goed want hier zit vaak veel zand in.

De rest van de prei snij ik ook klein maar was ik niet, omdat het gerecht dan te vochtig word.

Bak nu de kip stukjes in de boter goud bruin, doe overige ingrediënten erbij.

Laat nog even door bakken, doe er de kruiden en de soja bij.

Dan de gesneden prei, dit gaat niet allemaal in een keer. Dus schep om naar tijdje en doe er de rest van de prei bij.

Laat uurtje zachtjes voort pruttelen. Smaak af met zout en peper indien je er nog meer bij wil.

Kook de rijst en serveer met wat gehakte peterselie.

Dit was een herinnering van mijn smaak, mijn moeder kon lekker koken.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: