Pytt i Panna

Pytt i panna is een Zweeds national gerecht het komt vanuit hetzelfde princiepen als Nasi Goreng. Het is alleen met aardappel in plaats van rijst.

In het vriesvak van de Zweedse supermarkt kan je het vinden maar zelf maken is absolut het lekkerst.

Wij hadden wat restjes na mijn inspiratie loze maaltijd van wat knolselderie, courgette, verse worst 😜 en broccoli.

Nodig:

Restje van groente in blokjes gesneden

1 klont boter

5 aardappels

1 ui

Handje vol snijboontjes

Eieren

Komkommer

1 eetlepel mosterd

1/2 dl azijn

1 dl water

Peterselie

4 grote gekookte bieten

1/2 dl dressing

Snij de aardappels in blokje en hak de ui. Doe deze in de nonsticky hapjespan.

Doe er de boter in en bak de aardappels langzaam gaar.

Als alles gaar en bruin is doe er dan wat peper en zout op en bak de restjes worst en groente in mee.

Maak een komkommersalade, snij schijfjes komkommer met een kaasschaaf en roer de mosterd bij het water en de azijn, smaakzet met zout en peper. Meng en laat staan.

Snij nu de gekookte bietjes in plakken en meng deze met wat dressing die je eerder terug vind in m’n blog.

Bak een paar eitje om op de pytt i panna te leggen voor je het serveert.

Bak op het laatst nog wat peterselie mee dat verhoogt de smaakbelevenis!

Serveer met wat komkommer salade en wat rodebiet!

Toen ik in Zweden ging wonen vroeg iemand aan mij wat het Nederlandse national gerecht was. Als je dat op internet ging opzoeken stond er Indonesische rijsttafel. Ik vond dat natuurlijk erg grappig, zo zie je maar weer welke invloeden die Indonesiërs hebben achter gelaten volgens de Zweden. En wie weet komt Pytt i panna er ook wel vandaan opgehaald door de Vikingen die ook behoorlijk wat sporen 👶👶 hebben achter gelaten!

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pyttipanna

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: