Citroenkrans med walmofrö

Toen ik op m’n 21e naar zweden kwam zag ik dat er veel thuis gebakken werd. Dit was in 1984 in Nederland was dat toen nog niet zoveel daarom leerde ik al snel taarten en koeken bakken.

Ik vond het geweldig en maakte dan ook heel veel taarten. Toen wist ik natuurlijk niet dat ik er ooit mijn brood mee zou verdien. Ik weet nog dat als we in Nederland op bezoek waren er bij de koffie een koekjes trommel rond ging waar je een koekje uit mocht pakken. Idioot en zuinig vond mijn gezin. Als je in Zweden op de koffie gaat worden er minstens 7 verschillende koekjes aan geboden en het is echt de bedoeling dat je ze allemaal proeft. Van deze koekjes moeten er 2 zacht zijn zoals bijvoorbeeld kaneelbulle of vetebröd.

Echt een feest om bij de oude oma Aino langs te gaan of bij Margit die konden allebei heerlijk bakken.

Daar heb ik ook veel geleerd, Aino bakte Finska pinnar ja je raad het al zij kwam oorspronkelijk uit Finland.

We hebben dan ook Zweeds Nederlands & Fins bloed in onze familie banden.

Voor de krans heb je nodig:

200 gram boter

160 gram suiker

5 eieren

1,6 dl slagroom

450 gram speltmeel

30 bakpoeder

3 eetlepels maanzaad

2 citroenen + 1 citroen voor het glazuur.

Zet oven op 160 graden.

Rasp het schil van de citroen en pers deze ook uit. Doe de eieren met de suiker in de keuken machine en klop tot het wit schuimig is met de garde.

Doe er de rest van de ingrediënten bij behalve het sap van de citroenen, en klop tot een smeuïg deeg, doe nu beetje bij beetje het citroen sap erbij!

Spuit de silicone vorm met pancoating!

Vul hem met het deeg!

En zet hem in de 160 gradigen oven en bak in 45 min gaar.

Check met een saté stokje of hij gaar is.

Neem een stuk bakpapier en strooi daar wat suiker op en keer de krans om!

Laat even afkoelen!

Neem 3 dl poedersuiker rasp het schil van 1 citroen en het sap, roer het sap beetje bij beetje in de poedersuiker tot een dik papje.

Doe dit over de krans en strooi er nog beetje maanzaad op.

En smaskens wat is dit lekker!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Super mooi die ga ik maken! Maar … wat is pancoating? Kan ik de vorm ook met wat boterbinvetten? Ja natuurlijk!

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: