Tonic stroop

Ze kunnen er wat van die Zweden😂😂GT heb ik ooit leren drinken in Zweden en ook heb ik daar geleerd om jam en stroop te maken.

Verder heeft het maken van Tonic niets te maken met Zweden, behalve de skils!

Ik hou er van om jam te maken, Lingonsylt vind je bij mij altijd in de koelkast en nu ook huisgemaakte Tonic.

Om te weten wat je eet of drinkt is het echt super om dit soort dingen te leren.

Nodig:

2 grapefruit

2 sinaasappels

2 citroenen

2 limoenen

4 serehstengels = citroengras

1 tl gemalen kardemon

1 tl gemalen piment

8 gekneusde jeneverbessen

8 tl citroenzuur

6 el kinabast te koop bij goede drogist

600 gram suiker

300 gram rietsuiker

2 liter water en sap van alle citrus vruchten.

Koop indien mogelijk biologische citrusvruchten, anders was je ze even goed.

Schil met een dunschiller al het schil er voorzichtig af. Opletten want je moet ze ook nog uitpersen!

Snij de schillen in dunne reepjes of hak!

Pers de citrusvruchten uit. Doe schil, sap en alle overige ingrediënten in het water in een pan en zet op!

Laat dit 30 min koken, zet uit en laat afkoelen.

Als het koud is heeft het ook lang genoeg getrokken.

Giet af in een andere schaal en laat even uitlekken. Je moet het nog een paar keer zeven. Het best gebruik je daar kaasdoek voor. Echt doorzichtig word het niet. Het blijft een beetje troebel maar de smaak word daar niet door beïnvloed.

Doe het in schone flessen en bewaar in koelkast!

Ik heb het 1/5 gemengd met spuitwater en doe er dan ook nog ijsklontjes bij.

Je kunt het zo drinken of met wat GIN!

Kinabast

Weetje!

Wist je dat kinabast koortswerend is?

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: