Torsk med äggsås = Kabeljauw met eisaus!

De smaak van mijn herinnering, of juist van mijn verlangen!

Ik vond het wat verhuizen naar een land waar ik me nog nooit in verdiept had. 21 jaar en een beetje kennis van de Engelse taal, had daarom ook de Zweedse taal binnen een korte tijd onder de knie. Nu vind ik het geweldig het heeft mijn leven enorm berijkt!!

Het eten en de tradities, feestjes waar lekker gegeten werd vond ik een geweldige ontdekking. Naar het bos om paddenstoelen te plukken of in het voorjaar brandnetels om soep van te koken. Ook de momenten om samen bosbessen te plukken en een smulpaj = kruimeltaart van te bakken. En dat samen met de kinderen op te eten. Elke dag te Zwemmen in het meer.

De mogelijkheden die zo’n meer bieden, een keer zwom er een Eland over het meer om bij ons aan land te gaan. Zweden is voor mij heel bijzonder.

Dit is dan ook weer zo’n lekker gerecht!

Nodig:

8 ons kabeljauw

3 eetlepels boter

3 hard gekookte eieren

6 takjes peterselie

4 eetlepels meel

2 dl kookroom

Zout/ peper

Zet oven op 200 graden

Snij vis in 4 moten en verpak de kabeljauw met beetje peper en zout in bakpapier. Doe dit paket in de oven 15 min een beetje afhangend van hoe dik stuk kabeljauw je hebt!

Smelt de boter in een steelpan en doe daar de meel bij, dan kookroom en nog wat melk als saus te dik word. Goed roeren, haal van vuur en doe de gehakte peterselie en geprakte ei bij de saus.

Serveer met gekookte wortel & aardappels, doe saus over de vis.

Smaak af met wat zout en peper!

Smaklig måltid.

“Lurpak is hele fijne boter, daar werk ik graag mee omdat hij ambachtelijk is en bijna geen water bevat”

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: