Biff ala Linström Burger met biet!

Genoeg vis en paaseieren gegeten?

Het was weer een genoegelijk paas weekend tjonge jonge wat een weer. Zon zee en zoute vischjes!😂

En dan is dit feest weer over, op naar het volgende evenement Mittsommar.

Maar eerst even rust en een ander lekker recept. Lekkers uit de toch wel boeren keuken van Scandinavië.

We gaan zo tussen de tradities door ook andere lekkere gerechten maken. Husmanskost= Kost van de huisman.

Een echt begrip! De huisvrouwen maakte lekker eten voor de man des huizes. Die moesten vroeger natuurlijk een stevig maaltje krijgen.

In Zweden eten ze elke dag s’middags warm, alle restaurants hebben dan ook dagensrätt = gerecht van de dag.

Daar gaat iedereen eten met of zonder Rikskuponger. Deze coupon word verstrekt door de werkgever. Onder het motto ” iedereen wil blije gezonde en aktive medewerkers hebben” het is een lunch voordeel wat belasting technisch ook een voordeel is.

Een dagensrätt kost tussen de € 7,50 en de 10 euro per dag. Dit is een gerecht wat je bijvoorbeeld als husmanskost zou kunnen krijgen.

Biff Ala Linström!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

600 gram kalvsgehakt

4 grote gekookte bieten

4 eetlepel kappertje

2 eetlepels zout

1 gehakte ui

Ca 1/2 dl gehakte peterselie

Peper

1 ei

Klein beetje paneermeel

Komkommer

Doe al de gehakte ingrediënten samen met een in dobbelsteentjes gesneden rode biet, meng dit met het kalfs gehakt, ei en het paneermeel zodat je mooie burgers krijgt. Bewaar de anderen bieten voor bij de biet komkommersalade.

Bak de burgers in wat boter tot ze gaar zijn.

Serveer met aardappel pure en een salade van rode biet en komkommer met Carla’s dressing .

Recept Carla’s dressing:

Mix 2 dl olijfolie met 1 dl balsamico 1 teentje knoflook een eetlepel suiker en een theelepel dillezaad (te koop bij een drogist). Voeg zout en peper na smaak toe. Mix dit met de staafmixer, de dressing hoeft niet koud te staan.

Smaklig måltid = smelijk eten.

O ja en weet dat als je rooiebiet eet, je niet naar de huisarts hoeft te rennen omdat je ongerust bent.

Het is normaal😜

Dit komt omdat de bilirubine in de dunnedarm word omgezet, bilirubine is een afbraakproduct van hemoglobine. Het stofje dat rode bloedcellen hun kleur geeft. Zoek ook op: http://www.gezondheidsnet.nl als je er meer van wilt weten.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: