Knäckebröd

Toen ik klein was vond ik knäckebröd heerlijk met aardbeien jam. Mijn smaak is enorm verandert, ik hou meer van hartig. Even snel een stuk knäckebröd met Kalles kaviaar.

In 1840 aten ze al kaviaar in Zweden maar in 1900 hebben ze de smaak verfijnt met beetje suiker en kruiden.

In 1950 word het Product door ontwikkeld en het recept word verkocht voor 100€ aan Abbas. Er werd bekend dat kinderen het lekker vonden.

Daarom koos Abbas om het product te gaan lanceren als Kalles Kaviaar en namen ze deze jonge man voor de logo!

Hier een foto van de jongen die werd gebruikt voor de logo.

Een logo die iedereen in Zweden kent.

Kalles kun je kopen bij Ikea ik heb altijd wel een paar tubes in de koelkast liggen. Ook lekker bij de borrel!

Doe eerst wat verse kaas en spuit er wat Kalles viseipasta op!

Kalles een begrip in Zweden. Net zoals knäckebröd.

Dit knäckebröd kan je heel makkelijk zelf bakken.

Nodig:

100 gram gebroken lijnzaad

100 gram gebroken pompoenpitten

100 gram hennepzaad

500 gram lauw water (of iets meer)

12 gram droge gist

500 gram volkoren roggemeel

700 gram spelt volkoren

1 theelepel anijszaad

1 theelepel karwijzaad

2 eetlepels zout

Doe alles in de mengbeker van de keuken machine en draai tot een mooi best stabiel deeg. Laat deeg ca 2 uur rusten in een met plastieken bedekte kom.

Maak bolletjes van 90 gram en rol ze dun uit, hier heb je ook nog wat meel voor nodig.

Maak in het midden een gaatje met een borrel glaasje zodat je ze goed droog ergens op kan hangen of gewoon leuk kan verpakken om weg te geven.

Wat ook heel lekker is op knäckebröd is Gubbröra als je dit letterlijk zou vertalen zou je geroerde ouden mannetje salade krijgen.

Waar de naam vandaan komt weet ik niet, maar om te schuddebuiken! 😂😂

Gubbröra

Nodig:

2 hard gekookte eieren

2 gekookte aardappels in blokjes

1/2 bosje bieslook

Paar takjes dille

100 gram ansjovis van gräbbestad

1 dl crème fraise

2 eetlepels mayo

Hak de eieren met alle gehakte overige ingrediënten fijn en roer bij elkaar. Smaak af met zout en wat peper. Smikkelen maar!

En eet ze dit is echt smaskens = Smakelijk!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: