Dillekött

Rond Pasen word er ook veel lamsvlees gegeten in Zweden een gerecht wat ik ook graag maak is het dille gekookte lamsvlees. Een echt lekker stoofpotje wat geserveerd word met gekookte aardappels en boontjes. En een heerlijke dille saus.

Nodig:

800 gram lamsvlees

Pakje dille

1/2 eetlepel zout

10 peperkorrels

1 wortel

20 cm prei

3 takjes dill

Snij de lamsbout in stukjes van 2 cm zet deze onder water in een pan, kook op en spoel het vlees af. Doe alles terug in pan en doe er nieuw water bij. De prei en wortel in stukjes gesneden en de peper en het zout en laat het ca 1 1/2 uur zachtjes koken.

Giet de bouillon in een kan en haal vlees eruit. Gooi de groente weg.

Nodig voor de ingekookte azijn neem 1/2 dl azijn

1/2 dl water en 2 eetlepels suiker kook dit samen.

Zet even weg.

Nodig voor de saus:

1 klontje boter

2 eetlepels meel

4 a 5 dl van de bouillon

1 dl gehakte dille

1 dl slagroom

Smelt de boter in een pan en roer daar de meel door, doe beetje bij beetje bouillon erbij tot dikke saus, doe slagroom erbij en dille. Doe wat van het azijn mengsel erbij en smaak af met zout en peper en de gehakte dille. Doe nu vlees terug. Serveer met gekookte aardappels en groene boontjes.

Dit gerecht kan je gerust een paar dagen van te voren maken zodat je niet alles tijdens de Pasen hoeft te doen!

Tenslotte is het een tijd van samen zijn en gezelligheid.

Een traditie die kleine meisjes erg leuk vinden tijdens Pasen is om zich te verkleden als heksjes. Ze vliegen dan naar de blauwe berg ergens op een eiland buiten Stockholm een echt populair volkssprookje.

En kostelijk vermaak!🐣🐥

Ook moet er natuurlijk Knäckbröd op het paas buffet, dit recept deel ik morgen met jullie.

Tot morgen!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: