Laxkrans!

Sommige hangen een paaskrans of een kerstkrans aan de deur, maar ik maak er een om op te eten.

Deze laxkrans= krans van zalm is onmisbaar op de paastafel!

Mijn Zweedse schoonmoeder maakte deze altijd en ik was er echt gek op. Kon het dan ook niet laten om deze ook te maken. Afgelopen woensdag had ik wat buren uitgenodigd om mijn blogg eten op te komen eten.

“met een snaps natuurlijk”.

Het werd een gezellige boel, soort van prepaastafel. Voor degene die geen haring lusten dus de zalmkrans.

Nodig:

2 moten warmgerookte zalm.

500 gram Griekse yoghurt

1 gehakt appeltje

1 dl kappertjes

1 dl mayo

1 dl gehakte dill

1 dl gehakte augurken

4 gelantine blaadjes

Zout en peper na smaak!

Zak verse erwten ( bevroren mag ook)

Krielaardappels in schil.

Zet gelantine in koud water weg. Neem een grote plastieken kom, doe daar gebroken zalm moten in. Roer yoghurt en overige ingrediënten door. Neem een krans silicone vorm en spuit daar olie in.

Smelt de gelatine in een steelpan en spatel deze door het yoghurt zalm mengsel. Roer goed en doe dan in krans en zet paar uur in de koelkast!

Kook aardappeltjes met dille steeltje en wat zout en kook de erwten beet gaar!

Gevulde Eieren met kalleskaviaar vulling is ook erg lekker op de paas tafel!

Klop 2 dl slagroom stijf en doe daar kalles kaviaar door (te vinden bij Ikea). Doe in spuitzak en spuit het op de eieren decoreer met dill en klein streepje paprika.

Dit is lekker en staat prachtig op je buffet.

Smaklig måltid

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: