Gravad Strömming

Vind jij het ook zo fijn met Pasen?

Toen de kinderen klein waren vierde we dat met eieren schilderen en takken van de berkenboom versieren met veren.

De takken werden versierd omdat het het voorjaar moest symboliseren. En na zo’n lange winter de eerste keer dat het sneeuwde was in Oktober en had je pech dan kon er zelf nog nieuwe sneeuw komen ergens maart begin April. En begrijp me niet verkeerd he het is ook geweldig met de sneeuw maar ineens verlangde je naar het voorjaar en moest het vrolijk versierd worden. Bij mij hangen er hele leuke bokjes in de paas takken.

Nadat ik de vischjes heb gevonden hebben we er al heerlijk van gegeten. De rest van de vis heb ik behandeld met azijn zout en water.

En na dat ze daar ca 30 uur in gezwommen hadden heb ik ze in heerlijke sausjes gedaan.

Woensdag had ik onze nieuwe buren van blok 1 bij ons thuis en er waren er die zeiden ” ik hou niet van haring” maar deze vonden ze heerlijk.

Ik heb 2 kilo filé en daar eerst het vel van afgetrokken, dat doe je door ze boven net onder de kop beet te pakken en er voorzichtig het vel van af te trekken, knip ook het staartje weg. Neem een roestvrij stalen bak en doe daar 1 liter koud water 1 dl azijn en 2 eetlepels zout!

Roer even goed en laat hier de vischjes in Zwemen.

Zelf hou ik ook van zout water maar dan zwem ik toch liever in de zee! Binnenkort ga ik het maar weer proberen en morgondop = ochtend doop te nemen het is erg verfrissend! 🤪

Wanneer ze gemarineerd zijn haal je ze uit het vocht en laat ze uitlekken.

Maak 3 sausjes ik heb een knoflook sausje een tomaat en een mosterdsausje gemaakt.

Nodig voor knoflook saus:

3 eetlepels kappertjes

1 bakje crème fraise

6 takjes dille

6 takjes platte peterselie

3 teentjes knoflook

Wat zout en peper

Roer hier 1/3 van de vis door doe in pot en zet in koelkast.

Nodig voor mosterdsaus:

3 eetlepels mosterdzaad

1 bakje crème fraise

6 eetlepels mosterd

3 eetlepels dille

Wat zout en peper

Roer hier 1/3 van de vis door doe in pot en zet in koelkast.

Nodig voor tomaatsaus:

Ik heb het hopelijk wel eens eerder genoemd “ik ben een luie kok”

Dus bij de tomaatsaus koop ik gewoon een pot milde tacodip!

Wat zout en peper

Roer hier 1/3 van de vis door doe in pot en zet in koelkast.

Serveer de vis met verse gekookte kleine aardappels, en knäckenbröd!

En de Zweden nemen hier graag een glaasje Snaps bij. SKÅL

Vischjes moeten tensloten zwemmen. 😜🥳🇸🇪

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: