Snaps

En daar moet op gedronken worden hi ha ho ja daar moet op gedronken worden hi ha ho.

Ja niet alleen drinken doen ze graag ook zingen de Zweden, en dan het liefst aquavit of branden wijn met smaakjes.

Op de meeste traditionele feesten of als je haring eet moet daar een glaasje snaps bij. Het leuke van deze tradities dat er ook bij word gezongen. Ik heb wat gekke liedjes vertaald!

Ook is het belangrijk bij elk slokje, dat je proost= SKÅL

Het kortste snaps liedje is Fins, “NU”

De Zweden vinden de Finnen niet zo spraakzaam.

Een iets langere gaat als volg.

“vi hänger hästkött på vägga, det var så färskt så det gnegga, skål”

Ongeveer zo iets als:

We hangen paardenvlees aan de muur, het was zo vers dat het nog steeds hinnikte” Proost!

Slaat nergens op maar wel grappige jongens die Zweden.

Ik ben wel eens op een verjaardag geweest en de gastheer is half Fins. Leuk feest ja ze kunnen er wat van. Eerst gingen we in de sauna dat heet Bastu op z’n Zweeds en als je er dan uit ging doopte je zoute ingelegde augurken in de crème fraiche en dan in de honig daar bij drink je Koskenkorva!

Maar voor Pasen heb ik alvast wat eigen snaps gemaakt.

Mijn favo met dragon, een met venkel en citroen, een met aardbei en karwijzaad en de laatste met rosé pepertjes en Rosen knopjes!

Voor de dragon heb je een bosje dragon nodig stop dit in een mooie fles en giet er brandewijn over!

Voor degene met citroen neem een biologische citroen en was deze goed schoon, schil met dun schiller. Snij paar partjes van de venkel af stop dit in een fles. Giet er brandewijn over en zet weg.

Aardbeien snaps klein doosje aardbeien, theelepel karwijzaad.

Snij aardbeien door midden en doe ze in een mooie fles liefst met weide hals.

Kruiden eroverheen en giet vol met brandewijn.

De laatste, doe rosé pepers en paar Rosen knopjes in een fles giet er de brandewijn over heen en klaar.

Geniet ervan, er komen nog wat recepten die je bij de paastafel kan gebruiken!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: