Kålpudding= Koolpudding

Hallo lieve mee eters!

Gisteravond genoten van weer zo’n leker gerecht. Simpel maar echt super.

Ik realiseer me dat de Zweedse keuken eigenlijk best boers is. Maar wel smakelijk, natuurlijk zijn er wel wat verfijnde gerechten.

Maar om eerlijk te zijn, zijn deze pas van de nieuwe tijd. Ik weet nog wel de revolutionaire ervaring van het kookboek format = vooreten!

Systrarna Voltaire de gezusters, ze hadden een restaurant in Stockholm waar ik graag polshoogte gingen nemen. Zij waren de Yotam Ottolenghi van Zweden, ze haalde de wereld naar Zweden toe. Twee dames van formaat, die veel betekenen voor de ontwikkeling van eten in Zweden ze hebben een winkel in natuurproducten in Stockholm ga daar zeker kijken als je in in de buurt bent. Deze dames zouden later ook voor mij weer een revolutionair kookboek schrijven met de titel Raw. Nou ben ik niet iemand die een recept volg, ik wijk uit naar alle kanten. Als iemand mij vraagt wat raad je me aan dan is mijn antwoord. Stop alle ingrediënten in je hooft en voel met je ❤️ waar je zin in hebt! Zo kook ik ook stop de ingrediënten in m’n hooft en zoek dan combinaties.

Dat vind ik het leuke van smaak, je fantasie is je grens.

Koolpudding wat heb ik nodig: 4 pers.

1 Spitskool

300 gram runder gehakt

300 gram half om half

2 eetlepel stroop

1 theelepel zout

2,5 dl water voor het gehakt

Boter

Peper

1 eetlepel maizena

Aardappels

Vossenbessen jam

Zet oven op 175 graden.

Snij de Spitskool in stukjes en bak deze in een hapjes pan met flinke klont boter tot hij slinkt. Doe er nu de stroop bij, bak nog ff op hoog vuur flink door. Voeg helft van het zout toe.

Neem een oven vaste schaal en ik ben nogal een luien kok (hou niet van aangekoekte pannen) dus leg wat bakpapier in de schaal. Begin dan met de helft van de kool doe er wat peper op.

Neem nu het gehakt roer daar het water en peper en rest van zout door.

Leg dit op de kool verdeel en sluit af met de rest van de kool en draai er nog wat peper over heen uit de molen!

Zet het nu in de oven ca 45 min.

Schil de aardappels en zet ze in water klaar om te koken. (maar wacht doe dit pas als er nog 20 min te gaan zijn voor de koolpudding in de oven). 😜

Als nu de aardappels op staan en de koolpudding klaar is, giet het vocht van de koolpudding in een pannetje en meng dan de maizena met wat water giet dit bij de jus. (zet hem nog even in de oven zodat hij niet afkoelt).

Serveer met de gekookte aardappels en de Vossenbessen jam deze is echt belangrijk voor de juiste smaak.

Peter vond het heerlijk zei dat het ook een goed gerecht voor kinderen is.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: