Kräfströmming = Kreeftsardien!

Laats kreeg ik van Peter een boek over gezond eten, daar staat dat we vaker vette vis moeten eten. En Sardientjes behoren net als haring, makreel en zalm tot de vette vissoorten. Ik eet nu vette vis 2 dagen achter elkaar. Dus nu ben ik heel gezond😇

Waarom dit gerecht precies kreeftsardientjes heet snap ik eigenlijk niet heel goed. 🇸🇪 Voor de hand liggend is misschien de kleur, maar de dille en de dillezaadjes geven samen met het scheutje kreeft fond wel een mooie smaak.

Het gerecht is heerlijk ook met de aardappelpuree met beetje citroenschil er in!

Wat heb je nodig: voor 4 pers.

16 sardientjes

Blikje tomatenpuree

Thee lepel dillezaad

8 takjes verse dill

2 eetlepels Kreeft fond

Klein pakje kokosmelk

Paneermeel

1 kilo kruimige aardappels

Citroen

Melk

Boter

Zout en Peper

4 takjes Platte peterselie

1 teentje Knoflook

1 Paprika

1 Venkel

Zet de oven op 200 graden

Was de Sardientjes en knip de vinnen van de rug, rol de sardientjes met het vel naar buiten. Leg deze in een oven vaste schaal.

Meng de kokosmelk, tomaat puree, de gehakte dill en theelepel dillezaad door elkaar doe er scheutje kreeft fond in!

Giet dit over de Sardientjes, strooi er wat paneermeel op en zo in de oven.

30 min.

Schil de aardappels en zet ze op met zout!

Schil circa 3 stukjes van de citroen af met een dun schiller, hak dit klein. Neem 1 teentje knoflook hak deze ook. Hak de platte peterselie fijn.

Maak de paprika goed schoon en snij in repen zo ook de venkel!

Blancheer de groente, zodat ze nog een bite hebben.

Wanneer aardappels gaar zijn doe klont boter, knoflook, citroen en de peterselie erbij mix dit met klein scheutje melk tot heerlijke aardappel puree!

Serveer dit zoals je op de eerste foto kan zien, en zet als kroon op het werk nog een takje dill!

Jongens geniet ervan, dat hebben wij ook gedaan!

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: