Inlagd stekt Strömming!

Hallo allemaal, nou de visjes die ik zo graag wilde hebben zijn binnen!

Dankzij mijn oude vriend Jan van Veerman Vis ben ik eruit!

Ik dacht, zo zie je maar weer met zo’n leuke 2 talige verwarring.

Strömming dacht ik zwemt tegen de stroom in, ik uitleggen aan mijn favovisboer hier in Scheveningen. Nou mooi niet, daar hadden ze nog nooit van gehoord. Alleen de zalm zwemt stroom opwaarts!

Wel leuk vind ik om al deze dingen te onderzoeken.

Dit is dan niet Strömming maar Sadientje en Jan zegt dat ik daar hetzelfde mee kan doen.

Dus ik aan de slag!

Eerst even goed gewassen en zorg er ook voor dat je de vinnen op de rug wegknipt.

Nodig:

1 dl azijn. 5 dl water. 2 dl suiker. 2 laurierblad. 4 jeneverbessen kook dit samen in een pan zodat suiker is gesmolten en set het weg om af te koelen.

1 kilo Verse gefileerde Sardientjes. Grove mosterd. Een bosje fijngehakt dill. Volkoren roggemeel. 2 losgeklopte eieren. Zout. Peper. Boter om in te bakken. 1 teen knoflook. 1 rode ui in ringen.

Bereiding:

Paar even grote fileetjes samen. Klap open, roer mosterd gehakte dill en geperste knoflook in een bakje samen.

Smeer nu een kant in met dit mengsel. Klap ze dicht. Doop ze in losgeklopt ei en bestrooi ze met volkoren roggemeel.

Zet koekenpan op het vuur met klont boter en bak ze aan beide kanten goud bruin.

Leg ze in een grote wijde glazen pot, leg tussen de vis rode uien ringen. Wanneer alles gebakken is giet je het azijn mengsel erover, doe pot dicht en stel het in de koelkast.

Ik heb het gisteren gemaakt en vandaag een heerlijk knäckebröd belegt met een vis en uien ringen. Super lekker en heel gezond. Je kan de vis nu 1 week bewaren in de koelkast!

Smaklig lunch!

Carla

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Leuk Carla! En handig ook want nu kan ik je gelijk iets vragen wat ik al jaren wil weten;-). Jij had in de Conditorei ooit een superlekkere wortelsalade als lunchgerecht (op brood). Kun je daar het recept van geven?

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: