Paprika met dill & ansjovis

Ja en ergens moet je dan gaan beginnen, vandaag stoot ik op een klein cultuur verschil. De Zweden eten twee soorten haring, de genoemde strömming en sill. De visjes die ten westen rond zwemmen van de Noordzee tot de Atlantische Oceaan zijn de sill deze is groter dan de strömming. De visjes die in de Oostzee en de Botnische golf rond zwemmen heten Strömming, deze zeeën zijn iets minder zout.
De strömming en sill is dus allebij haring, en ja hier is de grote van de vis belangrijk.

Ze zeggen in Scandinavië “als een jonge vrouw 25 verschillende haring gerechten kan maken, ze rijp is om in het huwelijks bootje te stappen”.

Ik wil graag verse haring gaan inleggen in een mooie saus ik had i.p.v. verse haring ansjovis besteld maar wat ik ook uitlegde aan mijn favoriete visboer uiteindelijk kwamen alleen tot bevroren strömming uit Noorwegen. In Nederland kan je haring niet vers kopen vanwege de haring worm. Dus ik heb hem nu bevroren besteld en jullie houden de ontwikkeling rond mijn Strömming  gerecht tegoed.

Dus ik moest even improviseren, ach daar ben ik best goed in. (Al zeg je het zelf zou Peter mijn partner souffleren.)😈
Al jaren roep ik nee ik ben geen kok, ik maak de koelkast schoon!! Nou dat tot daar aan toe, als je m’n kinderen vraagt hoe het ging toen ik de vriezer eens ging opruimen.

Zullen ze niet zo blij reageren. 😃😜😘

Gevulde paprika met gehakt dill en ansjovis.

Voor 2 pers.

2 rode paprika’s 5 minuten koken. 300 gram ambachtelijk gedraaide rundergehakt. 1 klein uitje en een kleine rode ui. 2 teentjes knoflook. Klein blikje bonduelle bonen mix. Bosje dill. Zweedse ingelegde ansjovis van Grebbestads.

(Deze kan je bestellen via internet.) En wat niet op gaat kan je met het vocht in klein potje in de koelkast bewaren tot een volgend gerecht

Peper. 200 gram verse Spinasie  15 hazelnoten.
Kook paprika 5 min, giet af en snij kapjes van boven eraf, haal zaadlijsten eruit. Haal steeltjes weg en hak de paprika kapjes klein. Hak uitjes, knoflook en 6 takjes dill fijn. Bak gehakt met uitje en knoflook in zijn eigen vet gaar, doe er ook de paprika doorheen. Snij 8 ansjovis fileetje klein en doe die samen met de dill door het gehakt zo ook de boonenmix. Zet de paprika’s op hun kont in een braadslede liefst met papier scheelt weer afwassen. Vul de paprika’s en bak ze in ca 20 min op 180 graden gaar. Rooster de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan. Wok de spinazie even snel gaar, leg deze op een bord. Leg de geroosterde hazelnoten daarop en zet de gevulde paprika ernaast. Decoreer met een kleinbeetje ingekookte balsamico. Smaklig måltid.

Smakelijk eten.

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: