Carla gaat bloggen!

10 miljoen Zweden weten wat lekker is!

Hallo mijn naam is Carla Visch en nadat ik 20 jaar in Zweden heb gewoond ben ik al weer 15 jaar terug in Nederland

Hier heb ik verschillende koffie zaakjes opgezet, waar je heerlijke Zweedse dingen kan eten. Mijn ❤️ ligt kwa lekker eten en snoepen nog wel in Zweden. Ik loop dus al een tijdje rond met het idee dit met jullie te delen. En bloggen is natuurlijk een hele mooie en leuke manier daarvoor. Ik wil jullie ook meer kennis geven over de Zweedse keuken en zijn tradities.

Het begon natuurlijk al na kerst met de Semla dat heerlijke zoetje broodje wat 7 weken voor Pasen te koop is. Maar zoals met vele tradities komen ze steeds sneller en langer. Semla eet je vanaf 7 weken voor Pasen maar dat valt natuurlijk ieder jaar anders.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Semla

En tegenwoordig vind je ze al vanaf 2e kerstdag en ook in veel inspirerende variatie wat natuurlijk heel leuk is.

Ik ga dingen uitwerken die ik graag wil delen, recepten en bereidingen en maak daar ook foto’s van. Deze plaats ik van tijd tot tijd op m’n blog.

Ik ga m’n verleden en mijn toekomst met jullie delen en ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan gaan beleven als ik.

Pasen is de tijd die nu aanbreekt dus ik wil wat paas recepten maken. Van eierpunch (äggtoddy), gevulde eieren tot ingelegde haring (stömming). Kortom hou me in de gaten.

Tot snel Carla of zoals ze in Zweden zeggen hejdå ( zoiets als houdoe).

Gepubliceerd door carlassmaak

Op mijn 21 verhuisde ik naar Zweden, daar heb ik 20 jaar gewoont en 3 prachtige kinderen gekregen. Mijn interesse in lekker eten maken, had ik al als 14 jarige. Ik eet liever niet als het niet goed of lekker is. Heb veel gemaakt en geproefd. Ik vind eten nog steeds leuk, leuk om te maken en ervan te genieten. En natuurlijk de nieuwe dingen proeven en onderzoeken. Als zelfstandig ondernemer heb ik van alles gedaan, mode en kleding, koken en bakken. Mijn hobby is m’n werk geworden en nu zoek ik nieuwe hobby’s ben gaan schilderen en tekenen. Kortom ik heb een leuk leven, en delen van m’n kennis daar word ik ook blij van. De zaak die ik in juli 2019 verkocht had ik 6 jaar en 9 maanden bestierd. Carla’s Conditorie leeft verder maar nu met nieuwe jonge gepassioneerde eigenaren. Ze doen het goed en leuk! Daar ben ik heel blij mee! Ik heb nu een tijdje uitgerust😂😂 Ja als ondernemer ben ik behoorlijk actief geweest en had dat even nodig. Na wat rust en nadenken ga ik nu verder met mijn kennis. Het word een bollen fabriek! Dus kijk goed op mijn Facebook van Carla’s Smaak of volg me hier! Ik voel me energiek en heb weer zin om te ondernemen!

Doe mee met de conversatie

5 reacties

    1. Tof! Ik wil zeker geïnspireerd raken. Mag ik ook verzoekje indienen. Van mijn favo you-dish? Hoor wel! Hartelijks,

      Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: